Nederlandse bedrijven steunen duurzaam Covid-19 herstel

ING is een van de bedrijven die het Green Recovery Statement ondertekenen

Meer dan 220 Nederlandse bedrijven zeggen steun toe om duurzaamheid als fundament mee te nemen in de Covid-19 herstelplannen, zowel op nationaal als Europees niveau. De ondertekenaars van het Green Recovery Statement hebben de Nederlandse overheid gevraagd om, bijvoorbeeld, de EU Green Deal te steunen als onderdeel van het EU Recovery Plan. En om daarbij een herstelplan te maken zodat Nederland op schema blijft in het realiseren van de Sustainable Development Goals (SDGs) en het Klimaatakkoord van Parijs.             

“De ongekende crisis die ons nu treft geeft ons de kans om nieuwe keuzes te maken”, zegt Ruud van Dusschoten, Country Manager ING Nederland. “Terwijl we herstellen van de Covid-19 crisis moet duurzaamheid een centrale rol blijven spelen om de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs te halen én om een meer veerkrachtige samenleving te bouwen. ING blijft klanten ondersteunen met groene en sociale financiering die banen creëert en groei versnelt. Zodat we samen sterker terugkomen.”

Het statement is afkomstig van de Dutch Sustainable Growth Coalition. Andere bedrijven die het statement ook hebben ondertekend zijn AkzoNobel, Heineken, KLM, Philips en Unilever.

ING heeft deze week ook haar eigen visie op build back better gepubliceerd, waarin ING zich committeert aan het financieren en faciliteren van lage co2 uitstoot en een financieel gezonde samenleving. Om dit te bereiken brengt ING de kredietportefeuille in lijn met de doelen van het Parijs Klimaatakkoord, oftewel de Terra aanpak van ING. Hierin richt ING zich op due diligence-onderzoek op sociale- en milieu effecten terwijl de OECD-richtlijnen voor verantwoorde bedrijfsvoering worden geïmplementeerd. Ook ondersteunt ING klanten en overheden bij een sociaal en groen herstel waar en wanneer dat nodig is.

Terwijl we herstellen van de Covid-19 crisis moet duurzaamheid een centrale rol blijven spelen om de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs te halen én om een meer veerkrachtige samenleving te bouwen. ING blijft klanten ondersteunen met groene en sociale financiering die banen creëert en groei versnelt. Zodat we samen sterker terugkomen. Ruud van Dusschoten, Country Manager ING Nederland

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL