Met de Woningcheck beter geïnformeerd een huis kopen

ING biedt bij aankoop huis vooraf inzicht in omgevingsrisico’s

Vanaf vandaag kan iedereen bij ING een Woningcheck opvragen, een rapport dat inzicht geeft in een aantal belangrijke omgevingsfactoren en toekomstige risico’s zoals overstromingsrisico en de staat van de fundering. De Woningcheck is voornamelijk gebaseerd op openbaar beschikbare bronnen en geeft informatie over het energielabel, de Vereniging van Eigenaren, erfpacht, de fundering en overstromingsrisico’s. Met deze informatie kunnen potentiële huizenkopers beter voorbereid de onderhandeling in voor de aankoop van een huis.

“Als woningkoper wil je zoveel mogelijk informatie over de woning die je op het oog hebt. Soms ontvang je relevante informatie over zaken als de staat van de fundering pas ná de onderhandeling over de prijs, bijvoorbeeld in een taxatierapport. Maar dan is de koop al bijna gesloten en de prijs bepaald. Deze Woningcheck is een laagdrempelige manier om je vroeg in het aankoopproces te informeren. Voor minder dan tien euro biedt ING een overzichtelijk rapport met relevante informatie om goed beslagen ten ijs te komen. Het geeft niet altijd definitief uitsluitsel maar stelt je als huizenkoper wel in staat om de juiste vragen te stellen aan de verkoper of diens makelaar, vóór of tijdens de onderhandelingen,” aldus Wim Flikweert, Manager Wonen bij ING.

Als woningkoper wil je zoveel mogelijk informatie over de woning die je op het oog hebt. Soms ontvang je relevante informatie over zaken als de staat van de fundering pas ná de onderhandeling over de prijs, bijvoorbeeld in een taxatierapport. Maar dan is de koop al bijna gesloten en de prijs bepaald. Deze Woningcheck is een laagdrempelige manier om je vroeg in het aankoopproces te informeren.  Wim Flikweert, Manager Wonen bij ING

De Woningcheck geeft informatie over ieder woonadres in Nederland. Het rapport kost €9,95 en is voor iedereen (klanten en niet-klanten) opvraagbaar via ING Woondiensten*. ING introduceert de Woningcheck om de huizenkoper te informeren en te ondersteunen bij het aankoopproces. “Informatie over de impact van klimaatverandering, denk aan overstromingen of droogte, wordt steeds belangrijker bij de aankoop van een huis omdat dit toekomstige kosten met zich mee kan brengen. Als je meer weet over de woning kan je ook beter bepalen wat je bereid bent ervoor te betalen. Maar óók voor huizenbezitters biedt het nuttige inzichten, bijvoorbeeld over de mogelijke staat van de fundering,” zegt Flikweert.

De Woningcheck is een product van Calcasa, een onafhankelijk technologiebedrijf gespecialiseerd in de geautomatiseerde waardering en geavanceerde statistische analyse van onroerend goed voor consumenten, hypotheek- en vastgoedorganisaties. Calcasa waardeert en taxeert onroerend goed met het eigen ontwikkelde Automated Valuation Model (AVM) en de Desktop Taxatie®. Calcasa heeft de Woningcheck ontwikkeld in samenwerking met ING.

*ING Woondiensten geeft een overzicht van services die ING biedt rondom de aan- en verkoop van woningen.

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL