Hoge duurzaamheidsstandaarden in moderne werkomgeving

ING Nederland start ontwikkeling nieuwe hoofdkantoorlocatie

ING Nederland start met de ontwikkeling van een nieuwe hoofdkantoorlocatie aan de Bijlmerdreef 98 in Amsterdam Zuidoost. ING neemt de locatie over van NSI, waarmee de bank de afgelopen jaren plannen ontwikkelde voor een duurzaam en toekomstbestendig kantoor, dat goed aansluit bij de andere hoofdkantoorlocaties van ING in Amsterdam. De bank verwacht medio 2027 het nieuwe kantoor te betrekken.

laanderpoort-online.jpg
  • jpg

Michel van Wissen, Head of Corporate Real Estate Management & Facility Services bij ING in Nederland: “ING is al meer dan 30 jaar aanwezig in Amsterdam Zuidoost en voelt zich sterk verbonden met het stadsdeel. Het pand aan de Bijlmerdreef 98 is een belangrijke toevoeging aan de naastgelegen hoofkantoorlocaties waar ING nu al is gehuisvest. We kijken enorm uit hier een nieuw kantoor te ontwikkelen dat vanzelfsprekend zal voldoen aan de belangrijkste duurzaamheidseisen en dat past bij de huidige normen van modern werkgeverschap.”

We kijken enorm uit hier een nieuw kantoor te ontwikkelen dat vanzelfsprekend zal voldoen aan de belangrijkste duurzaamheidseisen en dat past bij de huidige normen van modern werkgeverschap. Michel van Wissen, Head of Corporate Real Estate Management & Facility Services ING Nederland

Duurzaam
Voor ING is duurzame vooruitgang voor iedereen belangrijk. Het nieuwe kantoor sluit naadloos op aan op deze gedachte. Het gebouw is klimaatadaptief, dat wil zeggen dat het ontworpen is aan de hand van de hoogste duurzaamheidsstandaarden, waaronder een warmte koude opslag, klimaatplafonds, een dak met zonnepanelen en waterberging. Het omliggende park wordt doorgetrokken vanuit het naastgelegen hoofdkantoor van ING Groep, Cedar, en wordt ingericht met bijzondere beplanting om de biodiversiteit in de wijk te versterken. ING wil met het te ontwikkelen pand het BREEAM Outstanding-certificaat behalen, zoals nu ook met Cedar het geval is.

Modern en flexibel
Het kantoor gaat Linden heten dat past in de ‘familie’ van bomen en plantennamen, waar ook andere hoofdkantoorlocaties van ING in Amsterdam naar zijn vernoemd, zoals Cedar, Acanthus en Maple. Linden, een ontwerp van Paul de Ruiter Architects, is een kantoor met een bruto vloeroppervlakte van 42.000m², heeft 13 verdiepingen en bestaat uit twee onderling verbonden gebouwen met zes atria. De open en transparante ruimtes bieden flexibele werkplekken die aansluiten bij de ‘agile’ manier van werken van ING. ING wil in de toekomst dagelijks 2.435 medewerkers huisvesten in deze moderne werkomgeving, met de andere hoofdkantoorlocaties in Amsterdam op loopafstand. Aangezien ING haar medewerkers de mogelijkheid geeft hybride te werken, 50% op kantoor en 50% thuis, zullen in totaal 4.850 medewerkers gebruikmaken van het pand. De aankoop van de locatie kost ING EUR 24 miljoen.

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL