Investeringen spelen in op behoeften naar snel, persoonlijk en deskundig advies

ING versterkt diensten voor zakelijke intermediairs

Als onderdeel van de 5 jarenstrategie breidt ING vandaag zijn dienstverlening voor zakelijke intermediairs uit. De uitbreiding omvat een versterking van adviseurs van ING door heel Nederland en een toename van experts bij de Zakelijke Intermediair Desk van ING. Met deze stappen wil ING inspelen op de behoeften naar zakelijke tussenpersonen met snel, persoonlijk en deskundig advies.

ING heeft vandaag zijn dienstverlening voor zakelijke intermediairs uitgebreid om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van ondernemers naar zakelijke tussenpersonen, zoals accountants, boekhouders en financieel adviseurs. Door de uitbreiding van ING’s dienstverlening hebben zakelijke intermediairs nu altijd de mogelijkheid tot persoonlijk contact met deskundige zakelijke ING-adviseurs in heel Nederland en hebben ze sneller toegang tot experts door de versterking van de Zakelijke Intermediair Desk van ING. Daarnaast kunnen zakelijke intermediairs altijd via het portal Mijn Intermediair Zakelijk eenvoudig en snel financierings- en lease-aanvragen indienen, met vaak directe duidelijkheid over de haalbaarheid van kredietaanvragen.

 

Wij zien steeds meer dat ondernemers zich laten bijstaan door zakelijke intermediairs voor kredietoplossingen of advies. Met de uitbreiding van onze dienstverlening versterken wij het persoonlijke contact waar zakelijke intermediairs juist behoefte aan hebben. Door deze investeringen en de verdere landelijke uitbreiding van ons adviseursnetwerk, zijn we beter in staat om de groeiende markt voor zakelijke tussenpersonen te bedienen en samen met hen nog meer ondernemers te ondersteunen. Phillip Kruft, Hoofd van ING Intermediair Zakelijk:

 

De uitbreiding van de dienstverlening door ING komt bovenop het bestaande brede en gevarieerde aanbod van financiële producten voor het Nederlandse MKB. Ondernemers kunnen, naast de optie om door een zakelijke intermediair geholpen te worden, ook rechtstreeks bij ING terecht. Dit kan via de Zakelijk Adviseurs, het Remote Advies Team of de ING-website, waardoor zij toegang hebben tot uitgebreide ondersteuning en advies.

 

Onderzoek van Kantar in opdracht van ING toont aan dat zakelijke intermediairs een essentiële rol spelen in het bieden van onafhankelijk advies en het vergelijken van financieringsopties om zo betere oplossingen te bieden. Zakelijke intermediairs zijn voor ondernemers vaak behulpzaam doordat ze de situatie van de ondernemer kennen en hun advies aanpassen aan de persoonlijke wensen en toekomstige ontwikkelingen, zoals verduurzaming. Accountants (32%), financieel adviseurs (27%) en boekhouders (25%) worden het vaakst om advies gevraagd, waarbij de relatie met de boekbouder het sterkst wordt geacht onder de ondervraagden omdat zij de privé en zakelijke situatie van de ondernemer goed kennen, terwijl financieel adviseurs het meest worden gewaardeerd vanwege het vinden van de best passende financieringsoplossing.

Verantwoording

Dit onderzoek naar de mening van ondernemers over intermediairs is uitgevoerd door KANTAR in opdracht van ING in januari 2024. Er is onderzoek gedaan onder 243 respondenten waarvan 117 contact hadden met een intermediair (48%). Het panel bestond uit ondernemers die zich georiënteerd hebben op een financiering.

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL