Maatregelen ING om verspreiding coronavirus tegen te gaan

ING_woman working 620x324_tcm162-191368.jpg
  • jpg

De verspreiding van het coronavirus en gevolgen die dat kan hebben voor haar klanten en medewerkers heeft de volle aandacht en de hoogste prioriteit van ING. Een centraal crisismanagementteam en lokale teams bewaken de situatie en coördineren de maatregelen met betrekking tot gezondheid en veiligheid, reizen en bedrijfscontinuïteit. De bank volgt de richtlijnen en adviezen van overheden en andere instanties. In Nederland gaat het dan om de overheid en het RIVM. Met ingang van maandag 16 maart 2020 neemt ING extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken en om de continuïteit van haar dienstverlening te garanderen.

Splitsen teams

Met ingang van maandag 16 maart 2020 splitst ING teams van medewerkers om het risico op besmetting of uitval van teams en medewerkers te beperken, en daarmee haar dienstverlening aan klanten in het geding komt. Vanaf maandag 16 maart 2020 werkt een deel van de medewerkers vanuit huis. Voor alle ING-medewerkers geldt dat zij niet meer mogen reizen tussen de verschillende ING-hoofdkantoorlocaties.

Deze maatregelen neemt ING wereldwijd. Waar nodig worden passende maatregelen genomen voor activiteiten die medewerkers niet vanuit huis kunnen verrichten. Een aantal bedrijfskritische functies wordt bijvoorbeeld al enige tijd vanuit meerdere gescheiden locaties uitgevoerd. Denk aan de teams die werken binnen of ondersteunend zijn aan Group Treasury, Financial Markets Trading en Betalen voor ING Nederland.

ING kantoren in Nederland en situatie Noord-Brabant

De dienstverlening van ING aan haar klanten vanuit de ING-kantoren in Noord-Brabant blijft van kracht. Wel vraagt de situatie in Noord-Brabant om lokale aanvullende maatregelen. Dat betekent dat een aantal kantoren in Noord-Brabant tot en met 28 maart 2020 aangepaste openingstijden heeft. Zo kan ING de dienstverlening voor haar klanten toegankelijk houden. Afhankelijk van de ontwikkelingen kunnen deze lokale maatregelen uitgebreid worden.

Telefonische bereikbaarheid ING Nederland

Voor de telefonische dienstverlening geldt dat ook gebruik wordt gemaakt van meerdere locaties. Helaas kan het door de getroffen maatregelen wel voorkomen dat klanten langer moeten wachten dan zij van ING gewend zijn.

Hygiëne

Voor alle medewerkers en klanten is het vanzelfsprekend belangrijk om de adviezen van het RIVM goed op te volgen. Dat betekent: schud geen handen, hoest of nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en was je handen vaker en grondiger dan gebruikelijk.

Om ervoor te zorgen dat ING haar activiteiten kan voortzetten en klanten van dienst kan blijven, kan het nodig zijn om de (lokale) maatregelen aan te scherpen.

Contact voor de media

Relevante links

Favicon for ing.nl Bankieren in tijden van corona ing.nl

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL