Stemronde voor donatie van ING Nederland fonds van start

ING steunt lokale initiatieven

Image_HNV_2020_620_tcm162-186872.jpg
  • jpg

Vanaf vandaag kan heel Nederland stemmen op 260 genomineerde stichtingen voor de actie Help Nederland vooruit van het ING Nederland fonds. De actie is dit jaar voor de vijfde keer opgezet met als doel lokale initiatieven een steuntje in de rug te geven. In de afgelopen maanden hebben honderden stichtingen zich hiervoor aangemeld. De komende drie weken kan iedereen in Nederland een stem uitbrengen. Alle stichtingen die zich hebben aangemeld, ontvangen een donatie van het ING Nederland fonds als ze tenminste 50 stemmen halen. Hoe meer stemmen een stichting krijgt, hoe hoger de donatie uit het fonds zal zijn.

Een steuntje in de rug

Kirsten Ottens, directeur ING Nederland fonds: “We hebben ook dit jaar weer een mooie lijst van lokale buurtverbeteraars die zijn genomineerd voor een donatie. Allemaal organisaties die mensen in hun directe omgeving vooruit helpen. Door bijvoorbeeld mantelzorgers te ondersteunen of activiteiten te organiseren voor mensen met een beperking. Door te stemmen geven Nederlanders hun favoriete lokale initiatief een mooi compliment en vergroten ze hun kans op een hoog donatiebedrag van het ING Nederland fonds.”

Stem op jouw favoriete buurtverbeteraar!

Nederland is voor deze actie opgedeeld in 52 regio’s. In elke regio zijn vijf stichtingen geselecteerd die mee doen aan de stemronde. Van 22 januari tot en met 12 februari 2020 kunnen alle Nederlanders stemmen op hun favoriete buurtverbeteraar. Dit kan via een speciale website: www.helpnederlandvooruit.nl. De stichtingen gaan zelf ook aan de slag om zoveel mogelijk stemmen te werven. Het aantal stemmen bepaalt de hoogte van de donatie die varieert van € 5.000,- voor de winnaar tot € 1.000,- voor de nummer vijf. Op zaterdag 21 maart 2020 worden de winnaars bekend gemaakt op verschillende ING-kantoren in Nederland.

Over het ING Nederland fonds

Als Nederlandse bank is ING nauw verbonden met de Nederlandse samenleving. Het is de ambitie van ING om mensen en bedrijven vooruit te helpen en in staat te stellen hun eigen ideeën voor een betere toekomst te realiseren. Het in 2015 opgerichte ING Nederland fonds draagt actief bij aan onze samenleving door initiatieven te ondersteunen die Nederland sterker maken. Het fonds investeert hiervoor in omvangrijke landelijke maatschappelijke initiatieven en ideeën, en in lokale projecten door middel van donaties, maar ook door het delen van kennis.

Citaten

We hebben ook dit jaar weer een mooie lijst van lokale buurtverbeteraars die zijn genomineerd voor een donatie. Allemaal organisaties die mensen in hun directe omgeving vooruit helpen. Door bijvoorbeeld mantelzorgers te ondersteunen of activiteiten te organiseren voor mensen met een beperking. Door te stemmen geven Nederlanders hun favoriete lokale initiatief een mooi compliment en vergroten ze hun kans op een hoog donatiebedrag van het ING Nederland fonds. Kirsten Ottens - directeur ING Nederland fonds

Contact voor de media

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL