Reactie ING op aankondiging Milieudefensie

ING heeft kennis genomen van de aankondiging dat Milieudefensie ING aansprakelijk stelt voor de vermeende bijdrage aan de klimaatverandering en het dreigement dat zij een juridische procedure tegen ING zal starten.

We zijn regelmatig in gesprek met verschillende belanghebbenden, waaronder Milieudefensie. We zijn ervan overtuigd dat we impactvolle maatregelen nemen om klimaatverandering tegen te gaan en duurzaamheid is onderdeel van onze strategie. Desgewenst zullen we uiteraard reageren in de rechtszaal.

Terwijl de samenleving de transitie doormaakt naar een koolstofarme economie, is ongeveer 80% van de energie die vandaag de dag wereldwijd wordt gebruikt nog steeds afkomstig van fossiele brandstoffen. Dus ook al financieren we veel duurzame activiteiten, we weerspiegelen de wereldeconomie en financieren nog steeds meer dat niet duurzaam is.

We willen onze bijdrage leveren aan de transitie die nodig is om een duurzame toekomst te bereiken, door de meest CO2-intensieve delen van onze leningenportefeuille te sturen in de richting van ‘net zero’ in 2050.

Onze aanpak is gebaseerd op wetenschap, en we passen deze aan als de (inzichten op basis van) wetenschap zich ontwikkelen. Zo hebben we in december 2023 aangekondigd dat we de financiering van upstream olie- en gasactiviteiten in 2040 zullen hebben stopgezet en dat we ernaar streven de nieuwe financiering van duurzame energieopwekking te verdrievoudigen tot €7,5 miljard per jaar in 2025, ten opzichte van €2,5 miljard in 2022, in navolging van de afspraken die zijn gemaakt tijdens COP28 en de nieuwste scenario's van het Internationaal Energieagentschap.

Kijk hier voor meer informatie over ons beleid. Via deze link kom je bij ons Klimaatrapport.

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL