ING weer trotse partner van Pride

Coming Out Day van COC gesteund door ING 

Pridepas2019_420_tcm162-176275.jpg
  • jpg

ING is ook dit jaar weer trotse partner van Pride Amsterdam en geeft hiermee invulling aan haar ‘Laat zien wie je bent’ campagne tijdens dit kleurrijke evenement. Voor klanten is ook dit jaar een nieuw ontworpen ING Betaalpas in regenboogkleuren aan te vragen. ING vaart voor de 14e keer mee met een boot tijdens de Canal Parade. De bank vindt het belangrijk dat iedereen de vrijheid heeft om te kunnen zijn wie ze willen zijn en dat medewerkers de diversiteit van haar klanten weerspiegelen. Daarnaast ondersteunt de bank dit jaar voor het eerst het COC voor Coming Out Day.

Laat zien wie je bent

Vanaf vandaag kunnen ING-klanten via Mijn ING een speciaal voor Pride ontworpen Betaalpas aanvragen. De ‘Laat zien wie je bent’ campagne valt de komende twee weken online en in het straatbeeld op. Naast uitingen op Schiphol is het logo van ING op alle social media kanalen in de regenboogkleuren te zien. Het campagnebeeld komt terug bij het inloggen op de ING Mobiel Bankieren App en bij het inloggen op Mijn ING. Ook is de campagne zichtbaar op ING-geldautomaten en in alle ING-kantoren in Nederland.

Remember the past, create the future

Op zaterdag 3 augustus vaart ING voor de veertiende keer mee met de Canal Parade, het hoogtepunt van Pride, waarop medewerkers van de bank een show geven. De aankleding van de boot en de outfits van de dansers sluiten aan op het Pride thema van 2019: ‘Remember the past, create the future’.

Coming Out Day in oktober

Het COC zet zich onder andere in voor een veilige omgeving voor lhbti-jongeren op middelbare en mbo-scholen. Dat is nodig, uit onderzoek blijkt dat één op de drie lhbti-jongeren zich onveilig voelt op school. Scholieren binnen het COC-netwerk worden gestimuleerd om op 11 oktober, samen met de schoolleiding, de regenboogvlag te hijsen als blijk van acceptatie. ING ondersteunt dit initiatief van harte. De bank vindt het belangrijk dat iedereen de vrijheid heeft om te kunnen zijn wie ze willen zijn en gelooft dat het juist voor jongeren belangrijk is om op te groeien in een veilige omgeving. Een omgeving die stimuleert om eigen keuzes te maken. Volgende week verschijnt op het YouTube-kanaal van ING Nederland een video waarin een middelbare scholier vertelt waarom hij zich inzet voor de lhbti-community op zijn school en waarom het zo belangrijk is dat de regenboogvlag op zijn school gehesen wordt.

Contact voor de media

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL